Nota de premsa

Nota de premsa

Ximo Puig demana escoltar la veu de Miguel Hernández per a superar la crisi, perquè 'no hi haurà societat sense cohesió social' ni 'projecte col·lectiu sense igualtat'
30/10/2020
Ximo Puig demana escoltar la veu de Miguel Hernández per a superar la crisi, perquè "no hi haurà societat sense cohesió social" ni "projecte col·l...

- El responsable del Consell ha participat junt amb el ministre de Cultura en l'acte celebrat en la Delegació del Govern per a commemorar el 110 aniversari del naixement del poeta oriolà
- El president ha saludat que l'aeroport d'Alacant-Elx passe a anomenar-se aeroport Miguel Hernández, una decisió que ha donat a conéixer aquest divendres el ministre de Transports

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat escoltar la veu de Miguel Hernández i la "reivindicació de justícia social" del seu llegat poètic perquè, com ha assegurat, després de la pandèmia, "no hi haurà societat sense cohesió social" ni "projecte col·lectiu sense igualtat".

Ximo Puig ha participat junt amb el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Uribes, en l'acte celebrat aquest divendres en la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana per a commemorar el 110 aniversari del naixement del poeta oriolà.

El president ha saludat durant la seua intervenció que l'aeroport d'Alacant-Elx, "la porta més gran d'entrada a la Comunitat Valenciana", passe a dir-se aeroport Miguel Hernández, una decisió que s'ha donat a conéixer en aquest acte, a través d'un missatge gravat remés pel ministre de Transports, José Luis Ábalos.

El màxim responsable de la Generalitat ha subratllat la vigència de l'obra de Miguel Hernández, que "traspua compromís amb els altres, lleialtat a l'amor i l'amistat i una profunda consciència social". "Aquesta reivindicació de justícia social és la que perseguim. Per a això som ací", ha indicat.

"Per aquesta raó és l'hora d'aprofundir en aquest estat de benestar que protegeix amb més serveis públics, amb ERTE i ajudes als sectors més colpejats, amb un ingrés mínim vital que fa de passarel·la al que tothom vol i necessita: un treball", ha continuat.

"Es va esgotar l'individualisme. Es van acabar els amos", ha dit el president després de citar el poeta: "Els anys d'abundància, la sacietat, l'afartament eren només d'aquells que es deien amos.
Perquè vinga el pa just a la dentadura de la fam dels pobres, ací estic, ací estem".

El president també ha recordat Miguel Hernández per a afirmar que ni l'odi ni el fanatisme tenen cabuda a la "casa comuna" de la societat. És "una bona notícia que l'extremisme vaja quedant al lloc on sempre va haver d'estar: aïllat", perquè "res bo s'ha construït mai a la contra, amb el 'no' per damunt de tot. Davant del rancor, amor".

"Si volem sentir la veu de Miguel, i que ens inspire per a aquest difícil moment, res millor que els seus dos últims versos, aquest testament poètic que va escriure a la presó d'Alacant el 28 de març de 1942 sota el títol 'Eterna ombra'. Va dir Miguel, en les seues últimes paraules: 'Però hi ha un raig de sol en la lluita que sempre deixa l'ombra vençuda'. Pensem en aquest raig de llum. Seguim a Miguel. I dissipem tota ombra", ha demanat.

Arxius relacionats