Nota de premsa

Nota de premsa

Ximo Puig insisteix en la importància de combinar 'la millor oferta turística' amb un 'marc de seguretat sanitària' per a assolir 'els millors resultats en la campanya estival'
09/07/2020
Ximo Puig insisteix en la importància de combinar "la millor oferta turística" amb un "marc de seguretat sanitària" per a assolir "els millors res...

- Lliura les banderes Qualitur a Gandia, un distintiu que Turisme CV ha atorgat a 180 platges de 37 municipis de la Comunitat Valenciana per a certificar la qualitat dels seus equipaments, la qualitat mediambiental i l'accessibilitat
- El president transmet un missatge de "fortalesa i coratge" a les empreses del sector turístic, especialment afectades per la COVID-19, i expressa la seua confiança que la Comunitat pot afrontar "amb garanties i hospitalitat" la temporada d'estiu
- Destaca els plans d'actuació elaborats pels ajuntaments i la dotació de 1.000 auxiliars de platja per la Generalitat per a "crear un espai viu i segur durant les vacances"

Gandia.El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit aquest dijous, en la seua visita a Gandia, en la importància de combinar "la millor oferta turística" amb un "marc de seguretat sanitària" per a assolir "els millors resultats en la campanya estival".

"En aquest objectiu ?ha dit el president? juguen un paper fonamental les nostres platges i, per això, s'han implementat plans de seguretat dels ajuntaments, que compten amb el suport de la Generalitat, tant en la promoció com en la dotació dels 1.000 auxiliars de platja per a crear un espai viu i segur durant les vacances".

"Les administracions treballem intensament per a garantir la convivència", hi ha afegit Puig, el qual, a més, ha recordat la necessitat de "la corresponsabilitat ciutadana" i el seguiment de mesures sanitàries bàsiques com l'ús de mascareta, el distanciament social, la ventilació d'espais i la higiene de mans.

El president s'ha manifestat en aquests termes en l'acte de lliurament de banderes Qualitur en la capital de la Safor, que ha rebut la distinció per a les platges Nord, d'Ahuir i Rafalcaid; en el qual ha mostrat el seu agraïment a les persones que visiten la costa gandienca i la resta de la Comunitat Valenciana en "un estiu complex".

A més, el cap de l'executiu autonòmic ha transmés un missatge de "fortalesa i coratge" a les empreses del sector turístic, especialment afectades per la crisi derivada de la COVID-19, i ha expressat la seua confiança que, "dins de la dificultat de la situació", la Comunitat Valenciana, "una destinació de qualitat i segura", pot afrontar "amb garanties i hospitalitat" una campanya d'estiu per als i les turistes espanyols i estrangers.

Banderes Qualitur, reconeixement a l'excel·lència de les platges

Turisme Comunitat Valenciana ha concedit la Bandera Qualitur 2020 a 180 platges de 37 municipis de la Comunitat Valenciana que disposen de certificats de qualitat, medi ambient o accessibilitat en les seues platges.

A través de la Bandera Qualitur, Turisme Comunitat Valenciana vol transmetre als i les turistes, i a les persones usuàries de les platges de la Comunitat, la neteja de les aigües i les arenes, així com els serveis higiènics i zones d'esplai i oci que incrementen la sensació de confort.

En 2020 Turisme CV ha reconegut 180 platges de 37 municipis de la Comunitat Valenciana amb la Bandera Qualitur, per a certificar la qualitat dels seus equipaments, la qualitat mediambiental i l'accessibilitat de les platges. La distribució dels distintius per províncies és la següent: 88 platges d'11 municipis d'Alacant, 51 platges de 10 localitats de Castelló i 41 platges de 16 municipis de València.

La Bandera Qualitur és un reconeixement al treball diari que es desenvolupa des dels diversos consistoris perquè el litoral valencià siga sinònim d'excel·lència turística, entesa com la integració de tres conceptes: qualitat, medi ambient i accessibilitat.

A través del programa 'Qualitur' de Turisme Comunitat Valenciana se centralitzen les activitats de foment de la qualitat en empreses, establiments, destinacions i recursos turístics de la Comunitat mitjançant el reconeixement dels certificats següents: els certificats de qualitat ISO 9001 i Q Qualitat Turística; els certificats al medi ambient ISO 14001 i Reglament comunitari d'ecogestió i ecoauditoria, i el certificat en accessibilitat UNE 170001.

La Comunitat Valenciana és la primera comunitat autònoma espanyola per nombre de municipis costaners que disposa de certificats, 37 de 60, xifra que representa al voltant del 62 % del total de localitats costaneres.

Arxius relacionats