Nota de premsa

Nota de premsa

Ximo Puig informa els grups parlamentaris de les accions davant del coronavirus i destaca la importància de treballar tots units
04/03/2020
Ximo Puig informa els grups parlamentaris de les accions davant del coronavirus i destaca la importància de treballar tots units

- El president ha defensat la unitat d'acció amb el conjunt de les comunitats autònomes, el Ministeri de Sanitat i la Unió Europea
- Ha afirmat que el Consell està "estudiant diverses mesures" per a pal·liar els efectes negatius que està tenint l'evolució de la malaltia COVID-19 sobre l'economia

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut una reunió al Palau amb les i els portaveus dels grups parlamentaris en les Corts per a traslladar-los "tota la informació disponible" sobre els casos de coronavirus detectats a la Comunitat Valenciana, i les accions que s'estan desenvolupant en aquest àmbit amb l'objectiu d'actuar "tots units per a donar la resposta que mereix aquesta situació".

En aquest sentit, el responsable del Consell ha assegurat que la resposta "ha d'estar basada en la unitat d'acció amb el conjunt de les comunitats autònomes, en la racionalitat i en la serenitat", així com "en la confiança en els responsables sanitaris".

En la reunió han estat presents la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; el portaveu del grup Socialista en les Corts, Manolo Mata; la síndica del Partit Popular, Isabel Bonig; el de Ciutadans, Toni Cantó; la de Vox, Ana Vega, i la d'Unides Podem, Naiara Davó.

El titular del Consell, que ha advocat per "actuar amb la màxima prudència", ha recalcat que la Comunitat Valenciana té "una sanitat pública extraordinària", alhora que ha defensat que l'acció contra el coronavirus "ha d'estar acordada amb el conjunt de les comunitats autònomes i amb el Ministeri de Sanitat".

Ha assegurat que "l'única manera de ser eficaços" és establir mesures "tan acordades i consensuades com siga possible" i que es puga dur a terme des de l'àmbit tant estatal com europeu. En aquest sentit, ha defensat la necessitat de "prendre les millors decisions per a l'interés general i la seguretat sanitària".

Efectes econòmics

Així mateix, el president ha afirmat que el Consell està "estudiant diverses mesures" per a pal·liar els efectes negatius que aquest problema puga tindre sobre l'economia.

"Estem en contacte amb el Govern per a veure quins incentius es poden dur a terme", ha assenyalat Puig, que ha destacat la importància d'estar "al costat dels sectors productius".

El president ha avançat, d'altra banda, que la setmana que ve tindrà lloc una reunió per a impulsar projectes de cooperació publicoprivada que permeten la creació d'ocupació en els sectors de l'habitatge i l'obra pública.

Arxius relacionats