Nota de premsa

Nota de premsa

Ximo Puig apel·la a la tranquil·litat i destaca la unitat d'acció en l'adopció de mesures sota les directrius del Ministeri de Sanitat
03/03/2020
Ximo Puig apel·la a la tranquil·litat i destaca la unitat d"acció en l"adopció de mesures sota les directrius del Ministeri de Sanitat

- El president ha informat que el telèfon 900 300 555, habilitat pel CICU, ha rebut 3.600 telefonades
- Les mesures s'estan prenent "des de la unitat d'acció del Ministeri i les comunitats autònomes" i seguint les directrius tant de la Unió Europea com de l'Organització Mundial de la Salut
- La Generalitat està prenent "totes les mesures preventives possibles" i "sense menysprear la importància d'una malaltia desconeguda"

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat que les mesures que s'adopten per a la contenció del virus Covid-19 s'han de prendre "d'una manera coordinada i jerarquitzada" per a "no generar confusió entre la ciutadania".

Així, el cap del Consell ha transmés un missatge de "tranquil·litat davant de l'alarmisme" i ha assegurat que el brot "s'està contenint". Respecte d'això, ha explicat que les mesures s'estan prenent "des de la unitat d'acció del Ministeri i les comunitats autònomes" i seguint les directrius tant de la Unió Europea com de l'Organització Mundial de la Salut.

"És la manera de poder donar resposta a aquesta situació", ha explicat Puig, que ha afirmat que no s'han "d'atomitzar" els plans, ja que "la presa de decisions ha d'estar com més concentrada possible per a donar seguretat als ciutadans".

El president ha visitat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), la sala que atén el número de telèfon 900 300 555 habilitat per la Generalitat per a donar atenció als dubtes en relació amb el Covid-19.

En la visita, on també ha estat present la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, el cap de l'executiu valencià ha avançat que aquest telèfon d'atenció al ciutadà ha rebut més de 3.400 telefonades des que es va posar en marxa dimecres passat 26 de febrer.

Respecte d'això, el president ha explicat que el treball desenvolupat per aquest número 900 "s'afig al 112" per a "reforçar aquest servei d'atenció directa al ciutadà", per a qui "s'ha duplicat el nombre de persones que atenen les telefonades".

D'aquesta manera, Puig ha assegurat que encara que el virus tinga "una agressivitat limitada", la Generalitat està prenent "totes les mesures preventives possibles" i "sense menysprear la importància d'una malaltia desconeguda".

El president, que ha advocat per "actuar amb prudència i rigor", ha destacat que "la contenció està funcionant" i que "en aquests moments" no hi ha pacients a la Comunitat Valenciana amb símptomes de gravetat.

Encara així, Puig ha explicat que els qui "hagen tingut contacte amb persones procedents de la Xina, Corea del Sud, Singapur, l'Iran o el nord d'Itàlia han de dirigir-se al 900 300 555 si tenen algun símptoma", perquè se'ls oriente adequadament.

Així mateix, el president ha agraït el treball als professionals metges de la sanitat valenciana, que ha subratllat que "estan mostrant que són el cos d'un sistema sanitari excel·lent" on "radica en gran manera la seguretat que tenen els ciutadans".

A més, també ha agraït la "voluntat de cooperació" dels col·legis mèdics, així com la campanya d'informació que estan duent a terme els mitjans de comunicació de la Comunitat Valenciana.

Arxius relacionats