Nota de premsa

Nota de premsa

Ximo Puig assenyala la capacitat de la missió al Marroc per a 'obrir camins' en sectors com les renovables, el turisme o la construcció
18/02/2020
Ximo Puig assenyala la capacitat de la missió al Marroc per a "obrir camins" en sectors com les renovables, el turisme o la construcció

- El president ha explicat davant de la Confederació General d'Empresaris del Marroc que l'objectiu de la missió és que "siga una operació d'èxit per a les dues parts"

Casablanca. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat la capacitat de la missió comercial al Marroc, que encapçala el Consell, per a "obrir camins" per a les empreses valencianes en sectors com el de l'automoció, les energies renovables, les telecomunicacions, el turisme o la construcció.

Puig ha subratllat "el gran interés" de les institucions i empresaris marroquins per a "sumar sinergies" que permeten que "s'òbriguen les oportunitats que hi ha per a les empreses valencianes al Marroc".

El president ha presentat davant de la Confederació General d'Empresaris del Marroc (CGEM) una Comunitat Valenciana "oberta, que ha demostrat tarannà exportador" i que "ara vol establir una línia estratègica de col·laboració amb empreses marroquines".

"Es tracta que tot siga una operació d'èxit per a les dues parts", ha afirmat el president, que ha explicat que un dels objectius és que aquestes relacions permeten "generar més ocupació a la Comunitat Valenciana".

En la trobada entre els empresaris marroquins i els representants empresarials de la Comunitat Valenciana, el cap del Consell ha destacat els beneficis d'associar-se "amb la regió industrial espanyola que més va créixer a Espanya en 2019", que va augmentar-ne les xifres un 2,1 % "a pesar de les incerteses econòmiques mundials".

En aquest sentit, ha explicat que les exportacions han crescut un 2,2 % en l'últim any i han tancat 2019 amb un rècord de vendes a l'exterior de 31.000 milions d'euros.

En aquesta línia, ha subratllat el potencial que tenen les relacions comercials amb el regne alauita i ha reafirmat la voluntat "d'incrementar el global de les relacions comercials" entre el Marroc i la Comunitat Valenciana.

Així mateix, ha insistit en la diversificació de l'economia valenciana, en la qual la indústria suposa el 20 % del PIB, "amb sectors tan diversos com l'automòbil o el ferrocarril, els taulellets, la indústria agroalimentària o el tèxtil i el calcer".

Per això, ha defensat que la indústria valenciana, "que incorpora grans dosis d'R+D", puga ser "un soci de referència per al procés d'industrialització del Marroc".

A més de la reunió amb els líders empresarials marroquins en la CGEM ?en la qual han estat presents els consellers de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, i d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent?, el president també ha participat en un desdejuni de treball amb representants de la Cambra de Comerç Espanyola en Casablanca.

Arxius relacionats