Nota de premsa

Nota de premsa

Ximo Puig avança que la Generalitat desenvoluparà una línia de suport per a les emissores locals en el seu procés de renovació tecnològica
13/02/2020
Ximo Puig avança que la Generalitat desenvoluparà una línia de suport per a les emissores locals en el seu procés de renovació tecnològica

- Reivindica el paper de la ràdio municipal per a enfortir una societat plural i avançada, i reivindica el protagonisme de l'Administració en l'impuls "d'un ecosistema comunicatiu potent"
- El president ha participat en l'acte organitzat per la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el paper de la ràdio municipal per a enfortir la democràcia i conformar "una societat avançada i plural", i ha avançat que l'Administració autonòmica desenvoluparà una línia de suport per a aquestes emissores locals en el seu procés de renovació tecnològica.

El titular del Consell ha insistit en la necessitat de mantindre "un ecosistema comunicatiu valencià potent", que les administracions públiques han d'impulsar amb "un entorn favorable".

El president ha participat en l'acte organitzat a la plaça de Manises de València per la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio, en el qual ha assegurat que "la maduresa d'un país es mesura, en gran manera, pels mitjans de comunicació. La comunicació és fonamental per a la participació democràtica" de la societat, ha assenyalat.

Puig ha explicat que, per primera vegada, el Consell desenvoluparà aquesta línia de suport a les emissores municipals, i ha recordat que la tecnologia és "una oportunitat" per a "aprofundir en la democràcia".

El responsable del Consell ha destacat la capacitat de renovació del medi radiofònic, que ha aconseguit "connectar i actualitzar-se" de generació en generació, que no ha cedit el protagonisme en el sistema comunicatiu. "Hui, més que mai, la ràdio és un mitjà necessari i útil per a la ciutadania", hi ha afegit.

"La ràdio és el mitjà més pròxim, el més instantani, i dona resposta immediata al que està passant", ha recalcat Puig, que ha recordat que és "en les situacions difícils", com és el cas del pas del temporal Gloria, que les emissores municipals demostren el paper de servei públic que tenen.

A més, ha assenyalat, la Comunitat Valenciana necessita "la capil·larització del territori" a través dels mitjans de comunicació de proximitat. "Que la ràdio municipal treballe en xarxa és fonamental", ha explicat el president, que ha destacat la importància que es creen sinergies per a "garantir aquesta immediatesa en l'àmbit local".

Arxius relacionats