Nota de premsa

Nota de premsa

Ximo Puig aposta per professionalitzar la internacionalització per a situar la Comunitat en la nova economia
23/05/2019
Ximo Puig aposta per professionalitzar la internacionalització per a situar la Comunitat en la nova economia

- El president ha participat en el lliurament de les 75 beques de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial
- El conseller Climent destaca que la mesura permet "facilitar una ocupabilitat sostenible i de qualitat"

València El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat aquest dijous per professionalitzar "l'ADN internacionalitzador" de la Comunitat Valenciana com a "una societat oberta, que mira a l'exterior", com a base per a situar definitivament la Comunitat "en la nova economia".

Així ho ha afirmat en l'acte de lliurament de les beques Ivace Exterior i Ivace E+E, que atorga l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, en què ha participat també el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i en el qual s'han lliurat un total de 75 beques.

"Aquestes beques representen l'ambició de la societat valenciana per estar sempre en el món i ben presents en tot el que forma part del nostre ADN, perquè des de sempre hem sigut una societat oberta, que ha mirat a l'exterior, que ha fet de la internacionalització la pròpia existència", ha destacat Puig.

En aquest sentit, el cap del Consell ha defensat la necessitat de "continuar professionalitzant" la internacionalització per mitjà d'instruments com aquestes beques, que han incrementat el nombre, ha subratllat, de 20 a l'inici de la legislatura a 110 per a 2019.

"Continuarem avançant, perquè per a fer que aquesta societat se situe en la nova economia necessitem que el pilar de la internacionalització siga cada vegada més fort i més potent", hi ha afegit.

Així mateix, el president ha assenyalat que les persones becades destinades a delegacions a l'exterior representaran "la Comunitat Valenciana", mentre que les que tenen com a destinació alguna institució o empresa valenciana seran testimonis de "com som capaços de superar aquest rècord de 30.000 milions d'euros de facturació en l'exportació".

Segons Puig, la Comunitat Valenciana és "la que té més clar que és necessari sostindre una economia basada en la internacionalització" que millore la capacitat de les empreses en "un teixit empresarial de moltes pimes i micropimes", la capacitat exportadora de les quals ha destacat.

A més, el cap del Consell ha demanat a les persones becades que defenguen "el paper de les empreses valencianes", així com la imatge de la Comunitat que, ha afirmat, no només aspira "a ser un espai agradable i hospitalari per a viure" sinó a mantindre "la capacitat de modernització" que exigeix una societat globalitzada.

Ocupabilitat sostenible

Per la seua banda, el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat el paper de les beques de l'IVACE com un instrument per a "facilitar una ocupabilitat sostenible i de qualitat" mitjançant la inserció de personal jove en empreses i institucions valencianes.

Així mateix, ha afirmat que es tracta d'una manera "d'afavorir la mobilitat laboral, impulsar la igualtat laboral entre homes i dones i fomentar la Formació Professional com a element dinamitzador de la competitivitat".

"El coneixement s'ha convertit en un dels principals factors de producció", ha manifestat Climent, que s'ha referit a l'aposta del Consell per polítiques orientades a reforçar "el valor econòmic de les persones i les idees dels actius intangibles".

En aquesta línia, ha considerat que les beques de l'IVACE aposten per "millorar la competitivitat de les empreses i reduir la desocupació" i, tot això, en el context d'un mercat globalitzat.

"La internacionalització fomenta la innovació", ha dit el responsable d'Economia Sostenible, que ha afirmat que s'ha de treballar per a millorar la formació en aquest camp, que suposa, ha afegit, "una gran oportunitat per als joves en la cerca d'ocupació, així com per a les empreses immerses en processos d'internacionalització".

Sobre les beques
L'Ivace ha concedit en la convocatòria de 2019 un total de 75 beques Ivace Exterior i Ivace E+E( Exportació i Ocupació )a persones de menys de 30 anys.

Les beques, els receptors de les quals tenen una ocupabilitat mitjana del 90 %, estan finançades en més del 92 % pel Fons Social Europeu.

Les beques Ivace Exterior s'ofereixen a joves universitaris, que poden formar-se i treballar en delegacions de l'Ivace a l'exterior, filials d'empreses valencianes fora d'Espanya i oficines econòmiques i comercials, entre d'altres.

Per la seua banda, les beques Ivace E+E, destinades a titulats en FP de grau superior, permeten que les persones beneficiàries es formen i treballen en empreses, associacions i federacions de la Comunitat Valenciana.

Arxius relacionats