Nota de premsa

Nota de premsa

Puig proposa el científic Avelino Corma per a presidir el Comité Estratègic d'Innovació de l'AVI
03/04/2018
Puig proposa el científic Avelino Corma per a presidir el Comité Estratègic d"Innovació de l"AVI

- El president ha ressaltat que l'investigador, junt amb la resta del comité, "pot fer de la Comunitat Valenciana un espai referent en la societat del coneixement"

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha proposat l'investigador de l'Institut de Tecnologia Química (ITQ) Avelino Corma com a president del futur Comité Estratègic de la Innovació (CEI), un nou òrgan que connectarà científics, empresaris i instituts tecnològics per a contribuir a la cerca de solucions als principals reptes del sistema productiu valencià.

En aquest sentit, Ximo Puig ha destacat que Avelino Corma "és un referent com a investigador, la seua trajectòria és sinònim d'excel·lència i innovació i és una de les persones que junt amb la resta del Comité Estratègic pot fer de la Comunitat Valenciana un espai referent en la societat del coneixement".

Puig ha rebut en audiència el vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Andrés García Reche, i la secretària general, Olivia Estrella, per a preparar el Comité Estratègic de la Innovació, que es constituirà formalment el pròxim 9 de maig, després de la seua aprovació prèvia el dia 2 de maig en el Consell Valencià d'Innovació (CVI) que se celebrarà a Alacant.

La figura del Comité Estratègic de la Innovació està arreplegada en el reglament que desplega la llei de creació de l'Agència i es constitueix en l'òrgan superior de caràcter científic, tecnològic i empresarial de suport al Consell de Direcció de l'AVI. El CEI definirà quins són els grans reptes a què s'enfronta el model productiu valencià i proposarà a l'AVI estratègies, accions i programes d'actuació específics per a afrontar-los. Així mateix, facilitarà a les empreses valencianes la incorporació de les innovacions i tecnologies identificades per aquest comité.

El CEI estarà compost per 40 membres en una proporció equilibrada entre científics, empresaris i representants de la xarxa d'instituts tecnològics i es reunirà amb periodicitat semestral.

Per a fer més operatiu el seu funcionament, el CEI tindrà un òrgan coordinador, al capdavant del qual se situarà Avelino Corma, i comptarà amb el director de l'Institut d'Instrumentació per a Imatge Molecular (i3M), José María Benlloch, com a coordinador general, i amb el catedràtic de la Universitat Politècnica de València Francisco Mas al capdavant de la Secretaria Tècnica.

La composició d'aquest òrgan es completa amb tres vocalies, que recauen en el president de la Comissió d'Innovació de la Patronal Autonòmica, Miguel Burdeos; l'expert en intel·ligència artificial i digitalització Andrés Pedreño, i el director general d'AINIA, Sebastián Subirats, per part dels instituts tecnològics. Els sis han assistit també a l'audiència al Palau de la Generalitat.

El Comité Estratègic actuarà en la pràctica a través de comités estratègics especialitzats (CEE), que hauran d'aportar solucions singulars a cada un dels reptes assenyalats pel CEI. Així mateix, disposaran dels recursos tècnics i del suport pressupostari de l'AVI per a totes les accions que siguen necessàries dirigides a proposar solucions a les oportunitats plantejades. El termini per a aportar les seues conclusions no superarà els sis mesos.

Per al vicepresident executiu de l'AVI, el CEI es convertirà en el nucli de les actuacions de l'Agència per als pròxims anys: "D'aquest comité s'espera el desenvolupament d'innovacions i tecnologies d'alt impacte, inèdites fins ara i orientades a la potenciació i diversificació del teixit productiu de la Comunitat Valenciana".

Arxius relacionats