Nota de premsa

Nota de premsa

Puig demana el suport de l'empresariat per a guanyar el 'futur' amb un finançament just per a la Comunitat Valenciana
14/11/2017
Puig demana el suport de l"empresariat per a guanyar el "futur" amb un finançament just per a la Comunitat Valenciana

- El president destaca que els pressupostos de la Generalitat per a 2018 incrementen en un 26% les partides per a política industrial

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat el "suport reivindicatiu" de l'empresariat de la Comunitat Valenciana per a guanyar el "futur" amb un finançament just que garantisca "la igualtat de tots els valencians i valencianes".

Així ho ha indicat en l'acte d'entrega dels XVI Premis Femeval, que reconeixen la labor realitzada per les empreses del metall de la Comunitat Valenciana, després d'agrair el suport del seu president, Vicente Lafuente, que ha confirmat la participació de Femeval en la manifestació per un finançament just del pròxim 18 de novembre.

En aquest context, el cap de l'executiu ha mostrat, a més, la voluntat d'impulsar, junt amb aquest sector, polítiques per a augmentar la productivitat industrial.

El cap del Consell s'ha referit a les dades positives que reflectixen la bona direcció de la política de reindustrialització de la Comunitat Valenciana. "La indústria ja suposa el 20 % de la nostra economia i a aquesta recuperació com a comunitat industrial ha contribuït el sector del metall, un sector que està creant ocupació", ha indicat.

Tal com ha detallat, en 2017 el PIB creixerà, segons les estimacions actuals, al 3,8 %, el major entre totes les comunitats d'Espanya. A més, les exportacions han superat els 19.500 milions d'euros, entre gener i agost de 2017, de manera que superen la xifra del mateix període de 2016. D'altra banda, des de juliol de 2015, s'han creat 146.900 ocupacions i els estudis del BBVA estimen que la taxa de desocupació disminuirà al 14,4 % al final de 2018, 10 punts menys que a l'inici de la legislatura.

No obstant això, "no estarem satisfets mentre hi hagen encara milers de valencians i valencianes esperant l'oportunitat que mereixen", ha manifestat Puig després de referir-se a les xifres de desocupació.

Puig ha argumentat la necessitat d'apostar per la reforma del model productiu i la innovació, i ha subratllat algunes de les iniciatives en què participa Femeval, com el pla per a portar la indústria 4.0 a les empreses del sector, "a les quals donem suport des d'IVACE i l'Agència Valenciana d'Innovació perquè entronquen amb l'objectiu econòmic de la Generalitat de millora de la productivitat", ha afegit.

Els XVI Premis Femeval han reconegut el Centro Ortopédico Valencia amb el premi petita empresa emprenedora; Válvulas Arco, amb el de bones pràctiques en responsabilitat social empresarial; Luziferlamps amb el premi projecció exterior, i Ferto, amb el d'innovació tecnològica en comerç. Per la seua banda, Genera Quatro ha arreplegat el premi innovació tecnològica en serveis; Construcciones Mecánicas Mecoval ha fet el mateix amb el d'innovació tecnològica en indústria, i Ascensores Carbonell ha sigut guardonat amb el premi excel·lència empresarial.

Arxius relacionats